si | en

Splošno o izdelkih in storitvah

NAGROBNI SPOMENIKI
Večnost in neminljivost kamna ponazarjata večno življenje. S spreminjanjem oblik skal poskušamo ustvariti oblike, ki ponazarjajo različne simbole življenja, smrti, večnosti … ali zgolj všečne oblike, ki jih namenjamo spominom na naše pokojne. 

Pri nas vselej prisluhnemo željam strank. Skupaj poskušamo poiskati najoptimalnejše rešitve pri oblikovanju in izdelavi nagrobnih spomenikov ali pa se podredimo zamislim strank. Ponujamo tudi druge kamnoseške storitve, kot so popravilo grobov, izdelava napisov na spomenike ipd. Na tem mestu je predstavljenih samo nekaj primerov oblik nagrobnih spomenikov, ki jih ponujamo, seveda pa so vam na voljo številne druge oblike – od najpreprostejših do zelo zahtevnih. Tudi materialov za nagrobnike je lahko več vrst (granit, marmor, apnenec ...), uporabimo pa jih lahko v kombinaciji z odlitki iz brona, medenine in aluminija ali dodatkov iz stekla in nerjavnega jekla.
Preberi več
 
Načrtovanje nagrobnikov ter 3D predstavitev s programom ComcutKULTURNA DEDIŠČINA, SKULPTURE, KIPI, SAKRALNI ELEMENTI

Obnavljamo kamnite elemente kulturne dediščine, kot so masivni portali, okenski okvirji – erte, klopi, mize, stebri, vaze in drugi kamnoseški izdelki.
Preberi več

 

KUHINJSKI PULTI, KOPALNICE 
Izdelujemo in nameščamo vse vrste kamnitih kuhinjskih pultov, od preprostih do kompleksnejših z izdelanim odcejalnikom ali koritom iz masivnega kamna. Za kopalnico vam po meri izdelamo klasičen pult iz kamna debeline 2 ali 3 cm, izdelamo pa lahko tudi kad za prhanje, kopalno kad in umivalnik po želji iz oblikovanega masivnega kamna. Vsi izdelki so na voljo iz različnih vrst granita, marmorja, apnenca in drugega naravnega kamna. Površinska obdelava izdelkov se lahko razlikuje glede na videz in namen uporabe, najpogosteje pa je polirana, brušena, štokana, krtačena ali kombinirana z različnimi obdelovalnimi tehnikami. Ponudba vključuje celovito rešitev, od dobave materiala in izdelave do namestitve.
Preberi več


KAMINI PORTALI VRTNI PROGRAM
Ponujamo izdelavo in namestitev oblog kaminov, masivnih portalov, okenskih okvirjev – ert ter klopi in miz. Poleg tega ponujamo struženje stebrov, vaz in drugih kamnoseških izdelkov. Vsi izdelki so na voljo iz različnih vrst granita, marmorja, apnenca in drugega naravnega kamna. Površinska obdelava izdelkov se lahko razlikuje glede na videz in namen uporabe, najpogosteje pa je polirana, brušena, štokana, krtačena ali kombinirana z različnimi obdelovalnimi tehnikami. Ponudba vključuje celovito rešitev, od dobave materiala in izdelave do namestitve.
Preberi več
 

POLICE, STOPNICE, OBLOGE  
Ponujamo izdelavo in namestitev polic, oblog stopnic, tlakov, balkonov, sten in fasadnih površin iz različnih vrst granita, marmorja, apnenca in drugega naravnega kamna.Za obloge zunanjih talnih površin in fasad se uporablja granit ali za zunanjo uporabo primeren marmor, apnenec ali peščenjak. Za notranje obloge so primerni vsi naravni kamni, vendar jih moramo izbrati pravilno glede na namen in obremenitve. 

Osnova za površinsko obdelavo je rezana ploskev. Ta je primerna za zunanjo uporabo, saj ni spolzka. Ker površine ni treba dodatno obdelati, je takšna obdelava tudi cenejša od drugih vrst površinske obdelave naravnega kamna. Druga metoda površinske obdelave je peskanje. Peskana površina je po videzu zelo podobna rezani, vendar je v nasprotju z njo enakomerno zrnata. Žgana površina je še bolj groba od peskane in rezane. Površina postane neenakomerno hrapava, pri čemer tveganje za zdrs preprečuje bolje od vseh opisanih vrst obdelave. Rezane, peskane in žgane površine so zaradi grobe površinske obdelave primerne za tlakovanje zunanjih pohodnih površin. 
Preberi več


KAKO DO IZDELKOV? 
Priporočamo vam, da nam svoje želje zaupate po e-pošti na naslovu info@svete.si, lahko pa se osebno oglasite v naši poslovalnici na Tomačevski c. 3 v Ljubljani ali delavnici na Jezeru 97.  
 
Prisluhnili bomo vašim željam in vam pripravili skico izdelka skupaj s ponudbenim predračunom. Želeni termin obiska lahko sporočite po telefonu ali na spodnji elektronski naslov. Na vašo željo lahko izvedemo ogled na objektu in opravimo razgovor tudi na vašem domu. V primeru naročila bomo izvedli tudi montažo ne glede na oddaljenost.