si | en

Oblikovanje in 3D izris nagrobnikov

Načrtovanje nagrobnikov ter 3D predstavitev s programom ComcutPonujamo vam svetovanje in celotni izris nagrobnika v merilu s 3D-vizualizacijo na podlagi vaših želja ter iz želenega materiala (kamna, nerjavnega jekla, stekla ...), vključno z načrtom, vstavljenimi napisi, lučko, vazo in ureditvijo peska. Postopek poteka na naslednji način.

S kamnosekom ali zunanjim sodelavcem se naročnik dogovori za sestanek v našem razstavnem prostoru ali kar pri vas doma. Prvi razgovor je bolj informativne narave. Na njem naročnik izrazi svoje želje in predstavi svojo vizijo o novem nagrobniku ali obnovi starega. Svetovalec/kamnosek ji pozorno prisluhne in na podlagi razgovora pripravi idejni predlog za nagrobnik. S svojim znanjem, izkušnjami in zamislimi pripravi optimalno rešitev.

Ko je osnutek pripravljen, je čas za predstavitev. Novi nagrobnik naročniku predstavimo s tridimenzionalnim prikazom. Z njegovo pomočjo si naročnik lažje predstavlja velikost posameznih elementov nagrobnika, barvo izbranega kamna, slog in barvo pisave ter izbiro nagrobnih dodatkov, kot so lučke, vaze, pesek, svečnik in drugi nagrobni dodatki. Naročnik skupaj s kamnosekom pregleda posamezne elemente nagrobnika in nato izrazi morebitne dodatne zahteve glede montaže, kamnosek pa izdela neobvezujočo ponudbo/predračun.

Ko je idejni osnutek potrjen, pripravimo še izvedbeni načrt z vsemi detajli. Skupaj nato dokončno določimo in potrdimo materiale in obdelavo ter nagrobne dodatke (lučke, vaze, pesek, ureditev okolice ...).

Pri načrtovanju novega nagrobnika ali prenovi starega je zelo pomembno, da zna kamnosek prisluhniti naročniku. Z naročnikom morata vzpostaviti harmoničen dialog. Samo tako bo nagrobnik tak, kakršnega si želi stranka.

Za opisano storitev za nagrobnike standardnih mer zaračunamo pavšal v višini 50 evrov z vključenim 22-odstotnim DDV. Za kompleksnejše izrise vam bomo na podlagi razgovora pripravili posebno komercialno ponudbo. Za stranke, ki izdelavo nagrobnika zaupajo našemu podjetju, je izris nagrobnika brezplačen.

Če stranka pri zasnovi in izrisu nagrobnika zahteva višjo raven storitve, vam glede na vaše želje ponudimo sodelovanje s svojimi zunanjimi sodelavci, arhitekti, kiparji in industrijskimi oblikovalci, za kar vam pripravimo individualno ponudbo.